zaterdag 4 april 2020

Batata b-Dammoe (Libanon)

BATATA B-DAMMOE (AARDAPPELS IN BLOEDRODE SAUS)

1 eetlepel olijfolie
geschilde aardappels naar behoefte
1 ui in ringen
2 teentjes knoflook
mespunt kurkuma
2 eetlepels kikkererwten (uit blik)
1 deciliter gezeefde tomaten
flink wat zwarte peper
zout
1 vleestomaat
takje peterselie


De olie in een pan met anti-aanbakbodem verhitten. Hierin de aardappels in plakjes en de uienringen met de gepelde teentjes lichtbruin bakken.
Bestrooien met kurkuma en kikkererwten, nog even doorbakken, dan de gezeefde tomaten erbij doen. Alles met peper en zout bestrooien en onder een deksel zachtjes laten smoren tot de aardappels gaar zijn.
De gewassen tomaat in plakken snijden, tussen aardappels en erwten steken, nog heel even doorwarmen. Versieren met peterselie.

1 persoon

gebied : Libanon
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor

Geen opmerkingen: