BATATA B-DAMMOE (AARDAPPELS IN BLOEDRODE SAUS)
1 eetlepel olijfolie
geschilde aardappels naar behoefte
1 ui in ringen
2 teentjes knoflook
mespunt kurkuma
2 eetlepels kikkererwten (uit blik)
1 deciliter gezeefde tomaten
flink wat zwarte peper
zout
1 vleestomaat
takje peterselie
De olie in een pan met anti-aanbakbodem verhitten. Hierin de aardappels in plakjes en de uienringen met de gepelde teentjes lichtbruin bakken.
Bestrooien met kurkuma en kikkererwten, nog even doorbakken, dan de gezeefde tomaten erbij doen. Alles met peper en zout bestrooien en onder een deksel zachtjes laten smoren tot de aardappels gaar zijn.
De gewassen tomaat in plakken snijden, tussen aardappels en erwten steken, nog heel even doorwarmen. Versieren met peterselie.
1 persoon
gebied : Libanon
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor
zaterdag 4 april 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten