KOESA MAQLI
100 gram grof geraspte courgette of fijngehakte courgettepulp
1 eetlepel tarwebloem
½ eetlepel peterselie
½ eetlepel munt
½ eetlepel dille
peper
½ ei
boter
grof zout
Courgetterasp of pulp goed uitdrukken in een doek. Mengen met bloem, kruiderij en ei. Boter verhitten in een koekenpan met anti-aanbakbodem. Het beslag in twee porties in de pan leggen. Aan weerszijden bruin bakken. De bodem van een schaaltje met zout bestrooien, koekjes erop, nog eens zout eroverheen.
Bij dit gerecht tomaat, zwarte olijven en plat brood serveren. Of misschien ook boterbonen, gemengd met citroensap, beetje prei, peper, zout en olijfolie op gesneden ijsbergsla.
1 persoon
gebied : Libanon
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten