SALAT HOEMMOES
400 gram gekookte kikkererwten (= 200 gram ongekookte)
6 eetlepels olijfolie
1 grote rode ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel gedroogde tijm
½ theelepel geplatte komijnzaadjes
peper
zout
6 hardgekookte eieren
peterselie
De olijfolie op een klein vuurtje verhitten en hierin de ui in ringen en het uitgeperste teentje knoflook zachtjes fruiten. Dan ook de rode peper, zonder pit, in kleine stukjes even laten meefruiten.
De inhoud van de pan in een kom doen, laten afkoelen. Mengen met citroensap. De kekererwten toevoegen, evenals de kruiderij en peper en zout naar smaak.
Garneren met stukjes ei en peterselie.
6 personen
gebied : Libanon
gerechtsoort : salade
bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten