SALATA CHODRA MASLOEQA (SALADE VAN GEKOOKTE GROENTEN)
50 gram gave spinazieblaadjes
stukje bloemkool
stukje prei
stukje groene paprika
stukje courgette
stengel bleekselderij
SAUS
½ eetlepel peterselieblad
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel kappers
1 theelepel vloeibare honing
bewijsje knoflook
peper
zout
GARNERING
½ rood pepertje
Een bord bekleden met heel voorzichtig gewassen en goed uitgelekt spinazieblad.
Bloemkool, prei, paprika, courgette en selderij kleinsnijden en 2 minuten in ruim water koken. Onder koud stromend water afspoelen.
Een saus maken van de acht volgende ingrediënten en de groente daarmee voorzichtig mengen. De salade op de spinazie scheppen en bestrooien met kleine flinters rode peper.
1 persoon
gebied : Libanon
gerechtsoort : salade
bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor
zaterdag 4 april 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten