zaterdag 18 april 2020

Libanese hummus met pijnboompitten en boter (Libanon)

LIBANESE HUMMUS MET PIJNBOOMPITTEN EN BOTER

300 gram gedroogde kikkererwten (nachtje geweekt met een snuf bakpoeder)
witte tahina
¼ teen knoflook
citroensap
water
50 gram boter
kleine handvol pijnboompitten


Kook de kikkererwten met wat extra bakpoeder in vers water tot ze zo gaar zijn dat je ze tussen je wijsvinger en duim kunt pletten. Laat ze goed uitlekken en een beetje afkoelen. Doe de erwten in een keukenmachine met een flinke scheut tahina, de knoflook, wat citroensap, zout en een scheutje water. Laat de machine draaien en draaien, en proef en proef.
Doe de hummus als hij perfect zijdezacht en helemaal op smaak is in een schaaltje en maak mooie geulen in het oppervlak. Verwarm de boter met de pijnboompitten, bak ze goudbruin en schenk de warme boter met pijnboompitten over de hummus.

4 - 6 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Souq : Tafels vol mezze / Nadia Zerouali & Merijn Tol

Geen opmerkingen: