WITTE KNOFLOOKSAUS
We ontdekten deze Libanese alioli in de Bekavallei tijdens een heerlijke lunch bij wijnmakerij Massaya. De saus wordt vaak geserveerd als onderdeel van een mezze en smaakt lekker bij kip, vis of aardappels, of met gebakken groene tomaten. Hoe verser en jonger de knoflook, hoe beter.
2 volle eetlepels verse roomkaas
1 eetlepel citroensap
2 verse teentjes knoflook, met ½ theelepel zout tot een fijne pasta gewreven
2 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels olijfolie extra vergine
Doe de verse roomkaas en het citroensap in een kom met 1 eetlepel water en klop het tot een gladde pasta. Meng de knoflook erdoor en klop de saus met de 2 soorten olie flink op tot een emulsie.
4 personen
gebied : Bekavallei, Libanon
gerechtsoort : saus
bron : Morito / Sam & Sam Clark
zaterdag 18 april 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten