zaterdag 18 april 2020

Groene tomaten, komijn en krokante knoflook (Libanon)

GROENE TOMATEN, KOMIJN EN KROKANTE KNOFLOOK

Deze mezze is heerlijk met Libanese witte knoflooksaus en bestrooid met sumak en munt.

150 milliliter olijfolie
4 teentjes knoflook, julienne gesneden
500 gram kleine groene tomaten, in tweeën of in kwarten
1 eetlepel (gerijpte) rode wijnazijn van goede kwaliteit met een snufje suiker
1 theelepel komijnzaad, licht geroosterd en gemalen
snufje suiker
2 eetlepels in smalle reepjes gesneden muntblaadje
1 theelepel sumak
8 eetlepels witte knoflooksaus


Verhit 100 milliliter olijfolie in een steelpan, voeg de knoflook toe en fruit hem op matig vuur tot hij goudbruin is. Schep de knoflook met een schuimspaan uit de pan en laat hem op keukenpapier uitlekken. Neem een koekenpan en zeef er 75 milliliter van de knoflookolie in. Zet het vuur hoog en voeg de tomaten toe. Bak ze tot ze zacht worden en aan beide kanten verkleuren. Schep ze voorzichtig uit de pan.
Maak de dressing door de resterende 50 milliliter olijfolie, de azijn, komijn, suiker en een flinke snuf zout in een jampot met deksel te doen. Schud tot de dressing dikker wordt. Schenk hem over de warme tomaten, strooi er wat van de krokante knoflook, munt en sumak over en serveer met de witte knoflooksaus erbij.

4 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Morito / Sam & Sam Clark

Geen opmerkingen: