maandag 2 maart 2020

Gele rijst (Pakistan)

GELE RIJST

1 kop rijst per persoon
½ theelepel geelwortel


Was rijst onder koud water tot het waswater helder is. Neem een pan met dikke bodem (dat geeft niet zo snel een korst) en giet zoveel water in de pan dat de rijst 2 - 3 centimeter onder staat (ongeveer 1 vingerkootje; de verhouding water : rijst is 1 : 2). Breng al roerende met houten lepel snel aan de kook en nog een keer omroeren als het kookt.
Als de rijst kookt, voeg dan ½ theelepel geelwortel toe op 1 kop rijst.
Sluit af met goed sluitend deksel en laat zachtjes (vooral zachtjes) koken gedurende 20 minuten, dan moet al het water geabsorbeerd zijn en de rijst gaar. Neem de pan van het vuur af en zet hem op een vochtige doek, ook om korstvorming tegen te gaan.
Garneer met amandelen en/of gebakken uitjes en/of plakjes gekookt ei en/of tomaat.

1 persoon

gebied : Pakistan
gerechtsoort : basisgerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: