maandag 2 maart 2020

Gekookte gluten (China)

GEKOOKTE GLUTEN

1 x het recept Tarwegluten (400 gram)

Leg de gluten verdeeld in 10 - 20 balletjes of stukken in een pan en voeg zoveel water toe, dat alles onderstaat.
Breng het geheel langzaam aan de kook en laat de gluten 5 minuten op laag vuur zachtjes koken, tot de gluten komen bovendrijven. Neem de pan van het vuur, schep de gluten eruit en laat ze in een frituur uitlekken.
Roerbak of frituur de gluten als ze geheel droog zijn.

Tip: de uitgelekte gluten kunt u ook vlak voor het serveren even opstomen, als u ze niet direct gebruikt. Gebruik hiertoe een rijststomer, of leg de gluten in een metalen vergiet en plaats deze op een precies passende pan met kokend water. Dek de gluten af en stoom ze 5 minuten.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De vegetarische keuken van China / Kwee Siok Lan

1 opmerking:

vislokaal zei

VISSALADE - Nederlands aller aller lekkerste homemade zalmsalade, tonijnsalade, krabsalade en makreelsalade kan je bij Vislokaal kopen. Door echte chef koks gemaakte tonijnsalade, krabsalade, makreelsalade, super handig voor als de gfamilia over de vloer komt. Of gewoon zomaar.