TIAN DE TOMATES ET DE COURGETTES (GEGRATINEERDE TOMATEN EN COURGETTES)
5 eetlepels olijfolie
2 uien, in dunne ringen
1 teentje knoflook, fijngesneden
zout
peper
3 tomaten, in plakken
2 courgettes, in plakken
1 theelepel tijmblaadjes
1 theelepel rozemarijnnaaldjes
½ theelepel venkelzaadjes, gekneusd
2 Eetlepels olijfolie verhitten en ui op zacht vuur 10 minuten bakken. Knoflook, zout en peper toevoegen en 5 minuten meebakken. Uimengsel over bodem van schaal verdelen. Oven voorverwarmen op 200°C. Tomaat en courgette om en om dakpansgewijs in ovenschaal leggen. Tijm, rozemarijn en venkelzaadjes over groenten strooien en 3 eetlepels olijfolie erover schenken. Groenten in midden van oven 45 minuten bakken (let op dat ze niet verbranden, eventueel afdekken met aluminiumfolie). Tian warm of lauwwarm serveren bij gebraden vlees of kip.
6 personen
voedingswaarde : 120 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : Provence, Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De nieuwe Franse keuken / Franska Stuy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten