PÂTÉ DE FOIES DE VOLAILLE AUX BAIES DE GENIÈVRE ET COGNAC (KIPPENLEVERPATÉ MET JENEVERBES, LAURIER EN COGNAC)
150 gram boter
150 gram kippenlevers
1 - 2 sjalotten, fijngehakt
2 jeneverbessen
1 laurierblad
2 eetlepels cognac
zout
zwarte peper uit de molen
Smelt ongeveer 30 gram van de boter in een koekenpan en roerbak de levertjes, sjalot, jeneverbessen en laurierblad 5 minuten tot de levertjes aan de buitenkant goudbruin, maar van binnen nog mooi roze zijn.
Smelt de rest van de boter en doe hem samen met de inhoud van de koekenpan en de overige ingrediënten in de blender. Laat de machine draaien tot je een gladde pasta hebt en doe die over in kleine ovenvaste schaaltjes of in een grotere terrine. Serveer de paté met warm pain de campagne en een beetje chutney.
4 - 5 personen
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Nobody does it better … : Koken als een Française / Trish Deseine
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten