TARTARE DE SAUMON (TARTAAR VAN TWEE SOORTEN ZALM MET ROZE PEPER EN EEN LICHTE KRUIDENROOM)
400 gram van de beste rauwe zalmsteaks of filet die je kunt krijgen
4 redelijk dikke plakken gerookte zalm van goede kwaliteit
2 eetlepels baies roses (roze peperkorrels, desgewenst)
fleur de sel (zeezout)
1 - 2 eetlepels lichte olijfolie
2 - 3 eetlepels fijngehakte verse tuinkruiden, zoals bieslook, dille, basilicum en zuring
1 klein sjalotje of lente-uitje, heel fijn gehakt
150 milliliter koffieroom
zout
zwarte peper uit de molen
zalmeitjes, ter garnering
1 citroen of limoen, om erbij te serveren
Zorg dat beide soorten zalm goed gekoeld zijn. Als je verse zalmsteaks gebruikt, verwijder dan het vel. Snijd de verse zalm in kleine blokjes. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes, overeenkomstig de rauwe soortgenootjes. Maak de twee soorten zalm aan met de baies roses, als je die gebruikt, wat fleur de sel en olijfolie.
Meng de kruiden en het sjalotje of lente-uitje met de room. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Maak kleine ronde porties van de zalmtartaar en leg die op de borden. Giet de room rond de tartaartjes, schep er een lepeltje zalmeitjes op en knijp er een drupje citroen of limoensap op. Serveer de tartaartjes direct.
4 personen
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht
bron : Nobody does it better … : Koken als een Française / Trish Deseine
zaterdag 18 januari 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten