donderdag 26 december 2019

Taco's gevuld met aubergine en fetakaas

TACO’S GEVULD MET AUBERGINE EN FETAKAAS

1 rode paprika (300 gram)
1 grote aubergine (500 gram)
1 rode Spaanse peper
6 takjes peterselie
2 uien
6 eetlepels (zonnebloem)olie
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenpuree (nettogewicht 150 gram)
2 laurierblaadjes
zout
peper
¼ ijsbergsla
300 gram fetakaas
8 kant-en-klare taco’s


In pan ruim water aan de kook brengen. Paprika wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. Aubergine wassen en kroontje verwijderen. Aubergine in 3 stukken snijden. Paprika en aubergine in kokend water 10 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Spaanse peper wassen, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden. In mengbeker paprika, aubergine, Spaanse peper en peterselie fijnhakken. Uien pellen en fijnsnipperen. In grote braadpan olie verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Auberginemengsel toevoegen en op middelhoog vuur al roerende 5 minuten bakken. Tomatenpuree erdoor roeren en 2 minuten op zacht vuur meebakken. Toevoegen: 2 eetlepels water, laurierblaadjes, zout en peper. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes laten bakken. Deksel van pan nemen en op hoog vuur in 5 minuten zoveel mogelijk vocht laten verdampen. Goed door elkaar roeren. Laurierblaadjes verwijderen. Laten afkoelen. Minstens 8 uur in koelkast zetten.
IJsbergsla in reepjes snijden. 200 Gram fetakaas in zeer kleine stukjes snijden. Rest van fetakaas met uitsteekvormpje uitsteken.
Oven voorverwarmen op 175°C. In midden van oven, taco’s op rooster in 5 minuten knapperig laten worden. Intussen in braadpan auberginemengsel verwarmen. Kleine stukjes fetakaas erdoor roeren. Taco’s vullen met auberginemengsel. Op 4 borden leggen. Garneren met sla en uitgestoken fetakaas.

4 personen

wacht- / voor- / bereidingstijd : 8 uur / 55 / 10 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Kerst 1986

Geen opmerkingen: