MACARONI MET AVOCADO EN ROOMKAAS
1 citroen
1 bakje champignons
1 rijpe avocado
1 blik ananasstukjes (nettogewicht 570 gram)
zout
300 gram macaroni
2 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel bloem
1 pakje Boursin met tuinkruiden à 80 gram
peper
1 takje peterselie
Citroen uitpersen. Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en in blokjes snijden. Besprenkelen met 2 eetlepels citroensap. In zeef boven kom ananas laten uitlekken. In pan met ruim water en zout macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen in koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Champignons 5 minuten zachtjes bakken. Ananasstukjes erdoor scheppen. Nog 5 minuten verwarmen. Intussen in pan 1 eetlepel boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje ananassap toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Champignon-ananasmengsel en avocado erdoor roeren. Boursin erboven verkruimelen en erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Macaroni afgieten en overdoen in schaal. Avocadomengsel erover schenken. Peterselie erboven fijnknippen.
Lekker met kropsla.
4 personen
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : mevrouw L. Nieuwenbroek uit Den Haag, in Tip Kerst 1986
donderdag 26 december 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten