donderdag 26 december 2019

Rote Rübensalat (Duitsland)

ROTE RÜBENSALAT (BIETENSALADE)

4 gekookte bietjes (750 gram)
1 ui
1½ deciliter (rode) wijnazijn
1½ deciliter rode wijn
1 deciliter bietensap (Zonnatura)
3 peperkorrels
1 theelepel ketoembar (koriander)
2 kruidnagels
zout
2 eetlepels olijfolie
½ theelepel geraspte mierikswortel (potje)
toefje peterselie


Bietjes ontvellen, in plakjes snijden en in schaal doen. Ui pellen en in ringen snijden. In steelpan doen: ui, azijn, wijn, bietensap, peperkorrels, ketoembar, kruidnagels en snufje zout. Aan de kook brengen (= marinade). Over bietjes schenken. (Bietjes moeten onder staan.) Laten afkoelen en afdekken. In koelkast 24 uur marineren. Af en toe omscheppen.
Bietjes afgieten. Kruidnagels en peperkorrels verwijderen, uiringen erin laten. In kommetje olie en mierikswortel door elkaar kloppen. Door bietjes scheppen. Garneren met peterselie.
Lekker met aardappelpuree en Ostpreussentopf (vleesschotel met appelsaus).

4 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
wacht- / voor- / bereidingstijd : 24 uur / 15 / 10 minuten

gebied : Duitsland
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip december 1986

Geen opmerkingen: