woensdag 13 november 2019

Bucatini met artisjok & bottarga (Sardinië, Italië)

BUCATINI MET ARTISJOK & BOTTARGA

1 artisjok
2 teentjes knoflook, fijngesneden
rasp van 1 biologische citroen
1 stuk bottarga (gezouten en gedroogde kuit van harder)
250 gram bucatini
groene olijfolie


Maak de artisjok schoon: snijd vanaf de bovenkant driekwart van de bloem af. Schil de artisjok met een klein, scherp mes, net zoals je een appel schilt, van bovenaf tot je bij de bodem en het hooi komt (bij een jonge artisjok kun je wat van het zachte groen laten zitten). Snijd zo dicht mogelijk langs het vruchtvlees en schil ook de onderkant van de bodem, zodat er geen groen meer overblijft. Schep het hooi eruit met een lepel. Halveer de artisjokbodem en leg deze, als je niet direct verder gaat, in water met de in partjes gesneden citroen. Schaaf de artisjokbodem op een mandoline of snijd met een scherp mes in heel dunne plakjes; bewaar ze tot gebruik in het citroenwater.
Bak de knoflook in wat olijfolie, voeg de uitgelekte droge artisjokplakjes toe en bak 10 minuten licht goudbruin. Kook de bucatini beetgaar in 9 minuten in ruim gezouten water. Voeg toe aan de pan met knoflook en artisjok. Meng de citroenrasp erdoor en rasp er zoveel bottarga over als je lekker vindt. Besprenkel met wat olijfolie.

2 personen

gebied : Sardinië, Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Onder de Mediterrane zon : De lekkerste recepten van Nadia & Merijn / Nadia Zerouali & Merijn Tol

Geen opmerkingen: