woensdag 13 november 2019

Lahmacun Medhouna & Lahmacun met Za'atar (Turkije)

LAHMACUN MEDHOUNA & LAHMACUN MET ZA’ATAR

1 kilogram Italiaanse harde tarwebloem
zout
2 zakjes gedroogde gist
1 eetlepel suiker
olijfolie
6 deciliter lauwwarm water
1 zacht Turks kaasje (peynir)
8 eetlepels paprikapasta
2 teentjes geperste knoflook
1 eetlepel pul biber
½ kleine ui
1 bosje fijngesneden bonenkruid
1 bosje oregano


Meng 1 kilogram Italiaanse harde tarwebloem met 1 eetlepel zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg 2 zakjes gedroogde gist, 1 eetlepel suiker en 1 deciliter olijfolie toe. Voeg 6 deciliter lauwwarm water toe en kneed tot een samenhangend soepel deeg. Leg de deegbal in een kom onder een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen tot het deeg zich heeft verdubbeld in volume.
Maak intussen de medhouna: pureer 1 zacht Turks kaasje (peynir) met 8 eetlepels paprikapasta, 2 teentjes geperste knoflook, 1 eetlepel pul biber, een halve kleine ui en een scheutje olijfolie tot een grove pasta. En het za’atarmengsel: gebruik in plaats van wilde za’atar (die hier niet vers te koop is) 1 bosje fijngesneden bonenkruid en 1 bosje oregano en meng met wat olijfolie en zout.
Verwarm de oven zo heet mogelijk voor, liefst op 275°C. Verdeel het deeg in kleine en grotere porties: kleine rondjes voor de lahmacun en twee grotere, langwerpige voor de platte pides. Druk ze plat en prik in met een vork. Bestrijk de kleine rondjes met de medhouna en / of het za’atarmengsel en bak de lahmacuns en / of de onbelegde pides in het midden van de hete oven in enkele minuten goudbruin. De pides komen wat knapperiger uit de oven dan wanneer je ze in de winkel koopt. Geef er yoghurt-paprikasalade, wilde za’atarsalade en salade van rode ui en rucola bij.

6 - 8 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : brood

bron : Onder de Mediterrane zon : De lekkerste recepten van Nadia en Merijn / Nadia Zerouali & Merijn Tol

Geen opmerkingen: