ZOETE AARDAPPEL-KARWIJSOEP MET ARGANOLIE
2 uien
2 teentjes knoflook
olijfolie
1½ eetlepel karwijzaad
4 oranje zoete aardappels
zout
peper
100 gram gedopte tuinbonen
150 gram zachte geitenkaas
arganolie
Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit ruim olijfolie in een soeppan en bak de uien en knoflook 10 minuten op laag vuur. Stamp 1 eetlepel karwijzaad grof in de vijzel en bak mee. Schil en snijd de aardappels in stukken. Voeg samen met 1½ liter water (of lamsbouillon) toe. Kook de soep gaar in 15 minuten, pureer met de staafmixer en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Kook de tuinboontjes 1 minuut in ruim gezouten kokend water. Spoel koud en dop ze nog eens: druk met duim en wijsvinger het velletje van de tuinbonen.
Serveer de soep met wat dubbelgedopte tuinboontjes, wat verkruimelde geitenkaas en besprenkel naar smaak met arganolie. Bestrooi met de rest van het karwijzaad en eventueel met zout en versgemalen peper.
Lekker met knapperig brood.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : soep
bron : Onder de Mediterrane zon : De lekkerste recepten van Nadia & Merijn / Nadia Zerouali & Merijn Tol
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten