woensdag 13 november 2019

Bloemkoolsalade (Marokko)

BLOEMKOOLSALADE

1 kleine bloemkool
1 kleine zoete ui
1 grote vleestomaat
¼ gekonfijte citroen
3 eetlepels chermoula
½ bosje koriander
azijn
olijfolie


Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook ze in gezouten kokend water in 10 minuten gaar. Giet af en spoel koud. Rasp de ui en de tomaat op een grove rasp (halveer de tomaat en rasp tot het velletje). Snijd de gekonfijte citroen fijn. Meng de bloemkool met de chermoula, tomaat, ui, citroen en een scheutje azijn en olijfolie. Snijd de koriander fijn. Breng op smaak met zout en peper. Bak in een droge hete koekenpan 5 minuten tot lauwwarm. Meng op het laatst de koriander erdoor.

6 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : salade

bron : Onder de Mediterrane zon : De lekkerste recepten van Nadia & Merijn / Nadia Zerouali & Merijn Tol

Geen opmerkingen: