TUNESISCHE SOEP
1 teentje knoflook
1 lombok (rode peper)
2 citroenen
3 eetlepels (olijf)olie
500 gram (lams)poulet
1 blikje tomatenpuree (150 gram)
mespunt sambal oelek
¼ theelepel karwijzaad
1 eetlepel kappertjes
150 gram griesmeel
4 muntblaadjes (gedroogd)
zout
Knoflook pellen. Rode peper fijnsnijden. Citroenen wassen. 1 In plakjes snijden, andere uitpersen.
In braadpan olie verhitten. Toevoegen: vlees, tomatenpuree, sambal, karwijzaad en rode peper. Knoflook erboven uitpersen. Na 5 minuten ½ deciliter heet water erdoor roeren. Met deksel op pan 10 minuten koken. Erdoor roeren: kappertjes, citroenstukjes en 2 liter water. Aan de kook brengen. Al roerende met houten lepel griesmeel erin strooien. Muntblaadjes toevoegen. Met deksel op pan nog 15 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met zout en citroensap.
4 personen
gebied : Tunesië
gerechtsoort : soep
bron : Mevrouw W. Baaroun-Versteeg, in Tip augustus 1979
woensdag 14 augustus 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten