GRÃO COM MOLHO DE TOMATE (KIKKERERWTEN MET TOMATENMOES)
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 gedroogde chilipeper
4 middelgrote rijpe tomaten
1 blik kikkererwten (400 gram)
4 eetlepels olijfolie
zout
(versgemalen) peper
2 takjes peterselie
Ui en knoflook pellen en snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Chilipeper verkruimelen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Kikkererwten laten uitlekken.
In ruime koekenpan olie verhitten en reepjes paprika op zeer laag vuur zacht bakken. Ui, knoflook, chilipeper en tomaten toevoegen en onafgedekt 20 minuten laten sudderen tot saus is ingedikt, regelmatig doorroeren. Kikkererwten toevoegen en 5 minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erboven fijnknippen. De kikkererwten smaken lekker bij Stoofpot met gemarineerd varkensvlees.
4 personen
voedingswaarde : 180 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
gebied : Douro en Minho, Portugal
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Portugal : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Douro en Minho, Estremadura en Ribatejo en de Algarve / Mieke van Laarhoven
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten