GEFRITUURDE INKTVIS MET INDISCHE SAUS
5 eetlepels halfvette mayonaise
½ eetlepel ketjap
2 eetlepels sherry
¼ theelepel knoflookpoeder
zout
peper
2 takjes peterselie
400 gram verse inktvis
frituurvet
75 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
In kom sausje roeren van: mayonaise, ketjap, sherry en knoflookpoeder. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie in kopje fijnknippen. Inktvis onder koud stromend water afspoelen, met keukenpapier droogdeppen en in ringen of reepjes snijden. Vergiet bekleden met keukenpapier.
Frituurvet verhitten tot 175°C. Intussen schaal voorverwarmen. In kom glad beslag roeren van bakmeel, snufje zout, ei en 1 deciliter water. Inktvis door beslag halen. In frituurvet 1/3 deel in 2 minuten goudbruin bakken. In vergiet laten uitlekken. Rest van inktvis op zelfde wijze frituren. Op warme schaal scheppen. Bestrooien met peterselie. Opdienen met sausje.
Groentetip: rauwe bleekselderij met ananas.
4 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip augustus 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten