GEGRILLEERDE LAMSKARBONADE
1 teentje knoflook
3 eetlepels olie
2 eetlepels tomatenketchup
1½ theelepel rozemarijnpoeder
½ theelepel chilipoeder
versgemalen peper
4 lamskarbonades
zout
1 takje peterselie
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Toevoegen: olie, tomatenketchup, rozemarijn, chilipoeder en peper. Tot sausje roeren. Hiermee vlees bestrijken. Vlees op rooster leggen. Rooster in midden van grill schuiven. Lekbak eronder schuiven. Vlees in 10 minuten aan elke kant bruin grilleren. Regelmatig bestrijken met sausje. Bestrooien met zout. Op schaal leggen. Garneren met peterselie. Groentetip: snijbonen met kruiden.
4 personen
voedingswaarde : 340 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip augustus 1982
woensdag 14 augustus 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten