GEBAKKEN CORNEDBEEF
1 zachtzure appel
3 eetlepels boter of margarine
2 plakken cornedbeef à 200 gram
½ theelepel gemberpoeder
4 plakjes jong belegen kaas à 25 gram
1 eetlepel bakgember
Met appelboor klokhuis uit appel boren. Appel schillen en in 4 plakken snijden. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Plakken appel aan beide zijden in 2 minuten lichtbruin bakken. Cornedbeef halveren. Inwrijven met gemberpoeder. Appel uit pan scheppen. In koekenpan rest van boter verhitten. Cornedbeef aan beide zijden 2 minuten bakken. Op elke plak cornedbeef plak appel en kaas leggen. Bakgember erover verdelen. Met deksel op pan kaas in 5 minuten laten smelten. Op schaal leggen.
Groentetip: Bietjes met appel.
4 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip augustus 1979
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten