DUITSE UIENSOEP
5 grote uien
600 gram geschrapte aardappelen
150 gram boerenmetworst
5 takjes peterselie
2 eetlepels boter of margarine
2 vleesbouillontabletten
zout
peper
Uien pellen en in ringen snijden. Aardappelen in blokjes snijden. Worst in stukjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen.
In pan boter verhitten. Ui 5 minuten fruiten. Worst 3 minuten meebakken. Toevoegen: aardappelen, 1 liter water en bouillontabletten. Soep 15 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met peterselie.
Lekker met stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip augustus 1980
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten