SALADE VAN KIKKERERWTEN, TOMATEN EN BULGHUR
100 gram kikkererwten, een nacht voorgeweekt
1 middelgrote ui, kleingesneden
2 eetlepels olie
200 gram tomaten uit blik, in stukken gesneden
100 gram bulghur, middelfijn
3 deciliter water
zout
versgemalen peper
Zet de kikkererwten op met voldoende schoon water. Breng ze aan de kook en laat ze minstens 10 minuten flink doorkoken. Laat ze daarna 1 tot 1 ½ uur koken tot ze zacht zijn. Giet ze af.
Bak de uisnippers in de olie tot ze zacht zijn. Voeg de tomaten toe en laat ze 5 minuten pruttelen tot de saus begint in te dikken. Voeg bulghur, water, de kikkererwten, peper en zout toe.
Doe het deksel op de pan en laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen.
2 - 4 personen
gebied : Syrië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Het Midden-Oosten : De Arabische keukens / Jenny Ridgwell
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten