WORTELTJES MET BRUINE BONEN EN OLIJVEN
500 gram worteltjes
zout
2 kruidnagels
1 pot bruine bonen (720 gram)
2 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
versgemalen peper
½ theelepel bonenkruid
12 groene olijven
Worteltjes wassen en in plakjes snijden.
In pan weinig water, zout en kruidnagels aan de kook brengen. Worteltjes in 15 minuten gaarkoken. In andere pan bruine bonen in eigen vocht 5 minuten zachtjes verwarmen. Intussen in kommetje sausje roeren van: olie, citroensap, zout, peper en bonenkruid. Worteltjes en bruine bonen afgieten. Kruidnagels verwijderen. Overdoen in schaal. Olijven erdoor scheppen. Sausje erover schenken. Direct opdienen.
4 personen
voedingswaarde : 280 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip augustus 1979
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten