PREI-VISSOEP
1 pak diepvries kabeljauwfilets (400 gram)
zout
peper
2 eetlepels citroensap
2 uien
2 eetlepels boter of margarine
¼ liter witte wijn
1 kruidenbuideltje
1 pak diepvries prei à la crème (450 gram)
1 pak diepvries doperwten (300 gram)
1 eetlepel diepvries dille
4 eieren
50 gram Noorse garnalen
Vis inwrijven met zout en peper. Besprenkelen met citroensap. Iets laten ontdooien. Uien pellen en snipperen. In snelkookpan (met een inhoud van 5 liter) boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Toevoegen: ½ liter water, wijn, prei, doperwten, kruidenbuiltje, dille en zout.
Deksel op pan sluiten volgens gebruiksaanwijzing van fabrikant, meestal tot sluiting klikt. Op hoog vuur inhoud aan de kook brengen. Drukregelaar op pan zetten als stoom in ononderbroken pluim eruit komt. (Bij sommige pannen moet dit al eerder gebeuren.) Blijven door verhitten tot sissend geluid ontstaat. Vuur laagdraaien. Kooktijd 4 minuten. Pan afkoelen volgens gebruiksaanwijzing van fabrikant (meestal onder koud stromend water). Is druk van pan af (koud water sist niet meer op hete pan) dan pan openen volgens gebruiksaanwijzing van fabrikant.
Intussen eieren in 10 minuten hard koken. Vis in stukjes snijden. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Vis en garnalen in snelkookpan doen en door roeren. Deksel op pan sluiten en volgens eerdere procedure nog 3 minuten koken.
Intussen eieren laten schrikken, pellen en halveren. Deksel van pan nemen. Eieren erdoor scheppen. Over 4 soepborden verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip november 1979
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten