zondag 11 augustus 2019

Gepaneerde kabeljauwmoot met sherry-tomaat

GEPANEERDE KABELJAUWMOOT MET SHERRY-TOMAAT

8 tomaten
zout
peper
½ eetlepel suiker
1 ei
5 eetlepels paneermeel
4 kabeljauwmoten à 100 gram
4 eetlepels olie
50 gram boter
2 eetlepels sherry
3 sprietjes bieslook


Tomaten wassen en in dikke plakjes snijden. Bestrooien met zout, peper en suiker. Ei splitsen. In diep bord eiwit loskloppen. In ander diep bord paneermeel strooien.
Vis inwrijven met zout en peper. Vis eerst door eiwit halen, dan door paneermeel wentelen. In grote koekenpan olie en boter verhitten. Vis in 7 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Intussen schaal voorverwarmen. Hierop vis scheppen. In bakvet tomaten 3 minuten bakken. Sherry erdoor roeren. Naast vis scheppen. Bieslook erboven fijnknippen.
Groentetip: fijngesneden prei met mayonaise.

4 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip november 1979

Geen opmerkingen: