zondag 11 augustus 2019

Padzaria me Karidia (Griekenland)

PADZARIA ME KARIDIA (BIETENSALADE MET WALNOTEN)

2 eieren
1 teen knoflook
30 gram gepelde walnoten
¾ deciliter olijfolie
3 eetlepels (versgeperst) citroensap
1 theelepel vloeibare honing
zout
peper
500 gram gekookte bieten
7 gram verse dille


Eieren in 10 minuten hard koken, onder koud water afspoelen en af laten koelen. Intussen knoflook pellen. Walnoten met knoflook in keukenmachine fijnmalen. Olie er in een dun straaltje bijschenken. Citroensap en honing erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Bieten schillen en in plakken van ½ centimeter dik snijden, op platte schaal rangschikken. Ei pellen en in plakjes snijden, over bietjes verdelen. Dressing erover schenken. Dille erboven in stukken knippen.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Macedonië, Griekenland
gerechtsoort : salade

bron : Griekenland : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Macedonië, de Peloponnesus en de Cycladen / Rianne Buis

Geen opmerkingen: