PADZARIA ME KARIDIA (BIETENSALADE MET WALNOTEN)
2 eieren
1 teen knoflook
30 gram gepelde walnoten
¾ deciliter olijfolie
3 eetlepels (versgeperst) citroensap
1 theelepel vloeibare honing
zout
peper
500 gram gekookte bieten
7 gram verse dille
Eieren in 10 minuten hard koken, onder koud water afspoelen en af laten koelen. Intussen knoflook pellen. Walnoten met knoflook in keukenmachine fijnmalen. Olie er in een dun straaltje bijschenken. Citroensap en honing erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Bieten schillen en in plakken van ½ centimeter dik snijden, op platte schaal rangschikken. Ei pellen en in plakjes snijden, over bietjes verdelen. Dressing erover schenken. Dille erboven in stukken knippen.
4 personen
voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Macedonië, Griekenland
gerechtsoort : salade
bron : Griekenland : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Macedonië, de Peloponnesus en de Cycladen / Rianne Buis
zondag 11 augustus 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten