maandag 31 december 2018

Inktvisrisotto (Joegoslavië)

INKTVISRISOTTO

600 gram inktvis
400 gram rijst
100 gram uien
peterselie
zout
olie


Inktvis moet goed schoongemaakt worden, de ogen aan e bovenkant en de tand aan de onderkant van de kop wegsnijden, de ingewanden verwijderen, weer zeer goed wassen en in repen snijden. Eerst de uien in de hete olie fruiten tot ze goudgeel worden, dan de inktvis en peterselie bijvoegen en wanneer alles halfgaar is, doet men de rijst erbij. Daarna giet men warm water op en roert voortdurend voorzichtig gedurende de kooktijd. Indien nodig nog een beetje warm water bijvoegen.
In geval wij zwarte inktvisrisotto willen hebben, dan moet men de inktvis zo voorzichtig uit elkaar nemen, dat de inkt (sepie) in het zakje blijft, dan het in een kopje bewaren en later met alle ingrediënten samen laten stoven. Voor de fijnproever bestrooit men dit gerecht met geraspte Parmezaanse kaas of een andere soort geraspte kaas.
Men serveert hierbij salade.

4 personen

gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : Joegoslavische gerechten / B. Göbel

Geen opmerkingen: