zondag 30 december 2018

Pyaaz Pakora (India)

PYAAZ PAKORA (UIENBEIGNETS)

140 gram besan of gram (kikkererwtenmeel)
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat)
½ theelepel chilipoeder
2 theelepels citroensap
2 eetlepels plantaardige of arachideolie, plus extra olie om in te frituren
2 - 8 eetlepels water
2 uien, in dunne ringen
2 theelepels korianderzaad, licht gekneusd
partjes citroen om erbij te serveren


Zeef het kikkererwtenmeel met het zout, de komijn, kurkuma, het zuiveringszout en chilipoeder in een grote kom. Voeg het citroensap en de 2 eetlepels olie toe. Roer er geleidelijk zoveel water door dat u een dik, vloeibaar beslag krijgt. Schep de uien en het korianderzaad door het beslag.
Schenk 2 - 3 centimeter olie in een wok, frituurpan of grote pan met zware bodem. Verhit de olie tot 180°C of tot een blokje brood hierin in 30 seconden goudbruin kleurt. Schep met een eetlepel bergjes van het uienmengsel in de hete olie (niet te veel tegelijk) en frituur de uien 2 minuten. Keer de beignets met een tang om en frituur ze in nog 2 minuten goudbruin.
Schep de beignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op verkreukeld keukenpapier. Houd ze warm terwijl u de rest frituurt.
Serveer ze warm met de partjes citroen.

12 stuks

gebied : India
gerechtsoort : snack

bron : De keuken van India / Beverly Leblanc

Geen opmerkingen: