maandag 31 december 2018

Busara (Joegoslavië)

BUSARA (KREEFTENBRODETTO)

1 kilogram langoustine (Noorse kreeft)
250 gram uien
5 teentjes knoflook
peterselie
100 gram olijfolie
zout
peper
4 tomaten
40 gram paneermeel
3 deciliter witte wijn
paprikapoeder
water


Voor de bereiding wast men de kreeft zeer goed. In een hete pan worden uienringen in de hete olie geel geroosterd, tomaten toegevoegd, dan de fijngehakte knoflook en peterselie erdoor mengen, het paneermeel 1 minuut mee bruinen, kreeft, wijn en water toevoegen en kruiden. Het geheel moet een half uur gaarkoken. Als bijgerecht worden aardappelpuree, spaghetti of rijst extra opgediend. Kreeft kan men met de handen losmaken en eten. Daarom moet men altijd een schaal water en servetten op de tafel plaatsen voor de handen, opdat de gast zich aangenamer voelt en dit pikante gerecht met groter genoegen eten kan.

4 personen

gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Joegoslavische gerechten / B. Göbel

Geen opmerkingen: