maandag 31 december 2018

Bonen (Joegoslavië)

BONEN

bonen
water
uien
knoflook
peterselie
selderij
2 lepels meel


Geselecteerd, gewassen en een dag in water geweekte bonen worden in water aan de kook gebracht. Wanneer ze gaargekookt zijn kan men ze gebruiken voor bonensla, groente en soep. Voor sla en groente neemt men de bonen uit de pan, voor puree en Faggioli laat men meelgerechten verder meekoken. Voor bonen als groente braadt men gehakte uien aan, voegt fijngehakte knoflook, peterselie en selderij toe, en bruint 2 lepels meel mee. De benodigde hoeveelheid bonen in dit meelmengsel wentelen, met het kooknat van de bonen opvullen en het geheel nog een korte tijd laten koken tot het gaar wordt. Bonen als groente kan men bij alle vleesgerechten serveren. In het geval dat men bonen uit blik neemt, maakt men eerst een meelmengsel met de ingrediënten zoals boven vermeld, voegt de bonen uit blik toe en laat de groente nog een korte tijd gaarkoken.

4 personen

gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Joegoslavische gerechten / B. Göbel

Geen opmerkingen: