maandag 31 december 2018

Aardappel-vermicelli (Joegoslavië)

AARDAPPEL-VERMICELLI

1 kilogram aardappelen
½ kilogram meel
2 eieren
melk
water
zout


De rauwe aardappelen worden geschild, gewassen en in water gaargekookt. Dan legt men ze op een plank, drukt ze goed fijn, voegt een weinig melk en water en 2 eieren toe en zoveel meel als ze kunnen opnemen. Men kneedt de massa als brooddeeg en als brooddeeg moet de massa glad en stevig zijn. Men maakt hieruit enige vormen. Dan rolt men iedere vorm op de met meel bedekte plank tot worst van duimdikte, snijdt ze dan tot 4 - 5 centimeter dikke gelijke stukken. Men brengt het water aan de kook en men drukt de stukken met één kant op een rasp, zodat het patroon op één kant van het aardappeldeeg blijft en kookt ze zo lang in kokend zout water tot ze aan de oppervlakte komen.
Aardappel-vermicelli is zeer smakelijk bij vleesgerechten met jus of saus en bestrooid met geraspte kaas.

4 personen

gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Joegoslavische gerechten / B. Göbel

Geen opmerkingen: