donderdag 30 augustus 2018

Ensaladilla Rusa (Spanje)

ENSALADILLA RUSA (AARDAPPELSALADE MET GROENTEN)

4 middelgrote gekookte aardappelen
100 gram gekookte wortels
50 gram gekookte doperwtjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
zout
vers gemalen peper
snufje suiker
1 ¾ deciliter mayonaise
1 teentje knoflook, uitgeperst
paprika-zoetzuur


Snijd de aardappelen en de wortels in zeer kleine blokjes en meng ze met de doperwtjes in een kom. Vermeng de olijfolie met de azijn en voeg wat zout en peper en suiker toe. Schep deze saus voorzichtig door het groentemengsel en laat het enkele uren in de koelkast staan.
Schep de mayonaise, vermengd met de knoflook, voorzichtig door het groentemengsel, doe de salade op een ondiepe schaal en garneer het met reepjes paprika-zoetzuur. Dien de Ensalada Rusa gekoeld op.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : salade

bron : Recepten uit de Spaanse keuken / Jan Morgan

Geen opmerkingen: