CORDERO AL CHILINDRÓN (LAMSVLEES MET RODE PAPRIKA’S)
3 eetlepels olijfolie
500 gram magere lamslappen, in blokjes gesneden
zout
vers gemalen peper
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
3 rode paprika’s, van de zaadjes ontdaan en in reepjes gesneden
500 gram rijpe tomaten, ontveld en kleingesneden
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 laurierblad
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de blokjes vlees rondom bruin; bestrooi ze met wat zout en peper. Voeg de ui en de knoflook toe en laat ze 1 minuut meebakken. Schep de paprika’s, de tomaten, de peterselie, wat zout en peper en het laurierblad door het vleesmengsel, dek de pan af en laat het vlees 1½ tot 2 uur zachtjes stoven. Dien het gerecht op met gekookte of gebakken aardappelen en een frisse salade.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Recepten uit de Spaanse keuken / Jan Morgan
donderdag 30 augustus 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten