CHURROS (ONTBIJTBEIGNETS)
5 deciliter water
2 eetlepels plantaardige olie
½ theelepel zout
250 gram bloem
plantaardige frituurolie
kristalsuiker
Breng het water aan de kook met de olie en het zout. Voeg de bloem in één keer toe, zet het vuur iets lager en klop het mengsel met een houten lepel, tot het zich tot een bal vormt. Laat het deeg iets afkoelen.
Verhit de frituurolie tot 180°C. Vul een slagroomspuit met een breed gekarteld spuitmondje met het deeg. Spuit repen deeg (10 centimeter lang) op een ingevette bakplaat en frituur ze rondom licht-goudbruin in de hete olie. U kunt het beste niet meer dan drie of vier Churros tegelijk frituren. Laat ze uitlekken op keukenpapier en wentel ze door kristalsuiker.
voor 30 beignets
gebied : Spanje
gerechtsoort : ontbijtgerecht
bron : Recepten uit de Spaanse keuken / Jan Morgan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten