zondag 18 maart 2018

Kool met kokos (India, Nepal & Sri Lanka)

KOOL MET KOKOS

4 eetlepels zonnebloemolie
5 centimeter gemberwortel, geschild, in fijne reepjes gesneden
2 groene chilipepers, fijngesneden
8 currybladeren
1 afgestreken theelepel zwart mosterdzaad
½ theelepel gemalen kurkuma
1 kleine witte kool (700 gram), fijngesneden
2 eetlepels geraspte kokos
1 theelepel suiker
1 theelepel zout


Meet van alle ingrediënten de benodigde hoeveelheden af en zet ze klaar. Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin de gember, chilipepers en currybladeren 1 minuut.
Voeg het mosterdzaad en de kurkuma toe. Voeg zodra het zaad ploft, de kool toe. Roerbak deze tot hij slinkt.
Voeg de kokos toe en roerbak deze tot het bruin kleurt. Voeg tenslotte suiker en zout toe.
Serveer direct.

4 - 6 personen

gebied : India, Nepal & Sri Lanka
gerechtsoort : groentegerecht

bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott

Geen opmerkingen: