KALKOEN ‘PROVENÇAL’
600 gram kalkoenfilet
3 eetlepels gedroogde tomaten (potje)
3 sjalotjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel fijngesneden tijmnaaldjes
2 deciliter slagroom
2 eetlepels fijngesneden basilicum
zout
peper
Kalkoenfilet en tomaatjes in reepjes snijden. Sjalotjes in dunne ringen snijden.
Olie verhitten en kalkoen op hoog vuur 5 minuten roerbakken. Vlees met schuimspaan uit pan scheppen. In achtergebleven vet sjalotjes 5 minuten bakken, tomaten en tijm toevoegen en 3 minuten meebakken.
Slagroom erdoor roeren en op hoog vuur 5 minuten laten inkoken tot mooie sausdikte. Kalkoen terug in pan goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Basilicum erdoor scheppen.
Serveren met rijst of pasta.
4 personen
voedingswaarde : 510 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair maart 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten