zondag 18 maart 2018

Kalkoen 'Provençal' (Provence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk)

KALKOEN ‘PROVENÇAL’

600 gram kalkoenfilet
3 eetlepels gedroogde tomaten (potje)
3 sjalotjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel fijngesneden tijmnaaldjes
2 deciliter slagroom
2 eetlepels fijngesneden basilicum
zout
peper


Kalkoenfilet en tomaatjes in reepjes snijden. Sjalotjes in dunne ringen snijden.
Olie verhitten en kalkoen op hoog vuur 5 minuten roerbakken. Vlees met schuimspaan uit pan scheppen. In achtergebleven vet sjalotjes 5 minuten bakken, tomaten en tijm toevoegen en 3 minuten meebakken.
Slagroom erdoor roeren en op hoog vuur 5 minuten laten inkoken tot mooie sausdikte. Kalkoen terug in pan goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Basilicum erdoor scheppen.
Serveren met rijst of pasta.

4 personen

voedingswaarde : 510 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair maart 1995

Geen opmerkingen: