PIZZA FRUITS DE MER
1 pak mix voor pizzadeeg (400 gram)
6 tomaten, in plakjes
500 gram gemengde zeevruchten (bijvoorbeeld mosselen, inktvisringen, garnalen)
24 zwarte olijven, ontpit
2 theelepels Provençaalse kruiden
zout
peper
100 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
Oven voorverwarmen op 220°C. Deeg maken volgens gebruiksaanwijzing en deeg verdelen in 4 gelijke porties. Uitrollen tot 4 cirkels en op twee ingevette bakplaten elk 2 pizzabodems leggen. Tomaat, zeevruchten en olijven erover verdelen. Bestrooien met Provençaalse kruiden, zout en peper. Kaas erover strooien. Randen van pizza’s met olie bestrijken. Pizza’s in 20 minuten goudbruin bakken. Halverwege baktijd bakplaten omwisselen.
Lekker met groene salade met yoghurtdressing.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair maart 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten