zondag 18 maart 2018

Pizza fruits de mer

PIZZA FRUITS DE MER

1 pak mix voor pizzadeeg (400 gram)
6 tomaten, in plakjes
500 gram gemengde zeevruchten (bijvoorbeeld mosselen, inktvisringen, garnalen)
24 zwarte olijven, ontpit
2 theelepels Provençaalse kruiden
zout
peper
100 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie


Oven voorverwarmen op 220°C. Deeg maken volgens gebruiksaanwijzing en deeg verdelen in 4 gelijke porties. Uitrollen tot 4 cirkels en op twee ingevette bakplaten elk 2 pizzabodems leggen. Tomaat, zeevruchten en olijven erover verdelen. Bestrooien met Provençaalse kruiden, zout en peper. Kaas erover strooien. Randen van pizza’s met olie bestrijken. Pizza’s in 20 minuten goudbruin bakken. Halverwege baktijd bakplaten omwisselen.
Lekker met groene salade met yoghurtdressing.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair maart 1995

Geen opmerkingen: