THAISE KIP MET PEULTJES
250 gram mihoen
400 gram kipfilet, in reepjes
zout
peper
Thaise 7-kruidenpoeder (McCormick)
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook, gehalveerd
250 gram peultjes
1 rode Spaanse peper, in ringen
2 bosuitjes, in ringetjes
(1 eetlepel Nam Pla (vissaus))
2 eetlepels fijngesneden koriander
Mihoen volgens gebruiksaanwijzing bereiden, Kipfilet bestrooien met zout, peper en mespunt 7-kruidepoeder.
In wok olie verhitten. Knoflook 1 minuut bakken en verwijderen. Kip 5 minuten roerbakken in knoflook-olie. Peultjes en peper toevoegen en 3 minuten bakken. Bosui 2 minuten meebakken. Eventueel vissaus erdoor scheppen. Garneren met koriander. Serveren met mihoen.
4 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair maart 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten