KALKOEN UIT DE WOK
2 eetlepels ketjap asin (zoute ketjap)
2 theelepels citroensap
zout
500 gram kalkoenfilet, in dunne plakjes
2 eetlepels olie
5 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
3 kleine rode Spaanse pepertjes, in ringen
1 eetlepel geraspte gemberwortel
1 stengel sereh (citroengras), in stukken
2 vleestomaten, ontveld, in reepjes
1 theelepel suiker
Ketjap, citroensap en zout mengen. Kalkoen hierin 30 minuten marineren. Olie verhitten en sjalot, knoflook, rode pepers en gemberwortel 5 minuten roerbakken. Sereh, tomaten en suiker toevoegen en 3 minuten meebakken. Uitgelekte kalkoen erdoor roeren en in 7 minuten gaar bakken. Met zout op smaak brengen.
Serveren met nasi of bami.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
marineer- / bereidingstijd : 30 / 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair maart 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten