maandag 22 januari 2018

Pascha (Rusland)

PASCHA

500 gram kwark
1/8 liter zure room
125 gram boter
250 gram poedersuiker
1 kop rozijnen
125 gram sukade
125 gram gepelde amandelen
¼ theelepel vanille-essence
¼ theelepel amandel-essence
1 mespunt zout
60 gram bigarreaux


Doe de kwark in kaasdoek om het overtollige vocht eruit te laten druipen, doe deze daarna in een kom en roer de boter en zure room hierdoor tot de massa glad is. Week de rozijnen tot ze zacht zijn en hak de sukade en de amandelen. Roer de rozijnen, sukade, amandelen en alle andere ingrediënten behalve de bigarreaux door de kwarkmassa. Deze massa moet vrij compact zijn. Doe er nog wat kwark en suiker bij indien dit niet het geval is. Bekleed een schone bloempot, een geperforeerde puddingvorm of een vergiet met kaasdoek en stort de kwarkmassa hierin. Vouw het doek aan de bovenkant dicht en leg hierop een gewicht of een zware schone steen om het vocht uit de massa te persen. Zet de vorm in een schaal om dit vocht op te vangen. Na 24 uur is de pascha klaar. Haal ze dan uit de vorm en het kaasdoek. Zet de pascha ondersteboven op een schaal en versier het gerecht met bigarreaux.

4 personen

gebied : Rusland
gerechtsoort : gebak

bron : De Russische keuken / A. Stoffel-Donskoy

Geen opmerkingen: