EEND MET APPELEN
1 eend van 2 kilogram
½ kilogram appelen
1 eetlepel bloem
2 eetlepels boter
1 glas rode wijn
1 teentje knoflook
1 theelepel zout
Wrijf de eend in met bloem, zout en knoflook en leg hem op een beboterde braadslee. Rangschik de gehalveerde, geschilde appelen er omheen en schuif de braadslee in de hete oven. Verminder na 15 minuten de hitte van de oven tot middelmatig en braad de eend 1½ uur. Bedruip de eend af en toe; giet 10 minuten voordat hij uit de oven wordt gehaald een glas rode wijn in de braadslede. Serveer de eend met de appelen er omheen, overgoten met de saus.
4 personen
gebied : Rusland
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Russische keuken / A. Stoffel-Donskoy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten