maandag 22 januari 2018

Eend met appelen (Rusland)

EEND MET APPELEN

1 eend van 2 kilogram
½ kilogram appelen
1 eetlepel bloem
2 eetlepels boter
1 glas rode wijn
1 teentje knoflook
1 theelepel zout


Wrijf de eend in met bloem, zout en knoflook en leg hem op een beboterde braadslee. Rangschik de gehalveerde, geschilde appelen er omheen en schuif de braadslee in de hete oven. Verminder na 15 minuten de hitte van de oven tot middelmatig en braad de eend 1½ uur. Bedruip de eend af en toe; giet 10 minuten voordat hij uit de oven wordt gehaald een glas rode wijn in de braadslede. Serveer de eend met de appelen er omheen, overgoten met de saus.

4 personen

gebied : Rusland
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Russische keuken / A. Stoffel-Donskoy

Geen opmerkingen: