maandag 22 januari 2018

Bietjes- en mierikswortelsaus (Rusland)

BIETJES- EN MIERIKSWORTELSAUS

8 eetlepels geraspte mierikswortel
3 eetlepels geraspte bietjes
2 eetlepels boter
1/8 liter azijn
3 eetlepels bloem
½ liter bouillon
1 theelepel suiker
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel zout


Maak een roux van boter, bloem en bouillon en voeg de mierikswortel, mosterdpoeder, azijn, suiker en zout hieraan toe. Laat dit mengsel 10 minuten zachtjes sudderen, terwijl u voortdurend roert. Doe nu de geraspte bietjes erbij en laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Serveer deze saus bij aspic-gerechten, koud vlees en koude vis.

4 personen

gebied : Rusland
gerechtsoort : saus

bron : De Russische keuken / A. Stoffel-Donskoy

Geen opmerkingen: