BIETJES- EN MIERIKSWORTELSAUS
8 eetlepels geraspte mierikswortel
3 eetlepels geraspte bietjes
2 eetlepels boter
1/8 liter azijn
3 eetlepels bloem
½ liter bouillon
1 theelepel suiker
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel zout
Maak een roux van boter, bloem en bouillon en voeg de mierikswortel, mosterdpoeder, azijn, suiker en zout hieraan toe. Laat dit mengsel 10 minuten zachtjes sudderen, terwijl u voortdurend roert. Doe nu de geraspte bietjes erbij en laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Serveer deze saus bij aspic-gerechten, koud vlees en koude vis.
4 personen
gebied : Rusland
gerechtsoort : saus
bron : De Russische keuken / A. Stoffel-Donskoy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten