KORHOEN MET DRUIVEN
2 grote korhoenders
½ kilogram ontpitte witte druiven
¼ liter bouillon, gemaakt van de maagjes
1 glas rode wijn
2 eetlepels boter
veldsla of waterkers
peper
zout
Was en droog de korhoenders. Vul ze met de ontpitte druiven en wrijf ze aan de buitenkant in met peper en zout. Strooi er wat peper overheen en plaats de vogels op een beboterde braadslee in een hete oven. Temper de hitte na 15 minuten iets en giet er de bouillon bij. Bedruip de vogels vaak: na 30 tot 35 minuten zijn ze gaar. Voeg dan de rode wijn aan de jus toe. Serveer een halve korhoen per persoon, gegarneerd met veldsla of waterkers.
4 personen
gebied : Rusland
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Russische keuken / A. Stoffel-Donskoy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten