woensdag 6 september 2017

Karides 'Halicarnassus' (Turkije)

KARIDES ‘HALICARNASSUS’ (GEGRATINEERDE GARNALEN MET KAAS)

Als u diepvriesgarnalen koopt moet u deze eerst langzaam laten ontdooien, dit voorkomt dat ze taai worden.

24 gamba’s, middenmaat
3 eetlepels olijfolie
1middelgrote gesnipperde ui
2 fijngehakte knoflookteentjes
wat zeezout
versgemalen peper
1 eetlepel citroensap
4 gepelde tomaten (uit blik), fijngehakt en met vocht
1 laurierblad
75 gram grof geraspte Turkse kaas (kaşar peyniri) of gruyère
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels water
1 eetlepel verse fijngehakte peterselie
4 partjes citroen


Pel de garnalen en verwijder de zwarte ingewandstreng aan de rugzijde. Verhit de 3 eetlepels olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de gesnipperde ui en de gehakte knoflook gedurende 1 minuut. Doe de garnalen in een vuurvaste schotel. Doe dan citroensap, tomaten met vocht en laurierblad in de koekenpan en voeg peper en zout toe. Laat de saus even indikken en verdeel deze over de garnalen in de vuurvaste schotel.
Strooi de kaas erover en druppel er 1 eetlepel olie over en 2 eetlepels water. Zet de schotel 5 minuten in een voorverwarmde oven op 225°C tot de kaas is gesmolten. Dien op met de peterselie eroverheen gestrooid en de partjes citroen eromheen.

4 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De Turkse keuken / Berthe Meijer

Geen opmerkingen: