UN ÇORBASI (BLOEMSOEP)
Deze soep is door de gebruikte kruiden bijzonder licht verteerbaar en wordt daarom in Turkije heel veel aan zieken of aan herstellenden geserveerd.
3 eetlepels boter
1 theelepel fijngehakte tijm
1 theelepel fijngehakte munt
1 theelepel fijngehakte peterselie
1 theelepel milde paprikapoeder
6 eetlepels bloem
zout
Verhit de boter in een pan en voeg de fijngehakte kruiden en de paprikapoeder toe. Roer alles goed door elkaar en smoor de kruiden 5 minuten. Strooi de bloem erover, meng alles door elkaar en laat gaar worden. Voeg dan al roerend ½ liter water toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met wat zout.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 25 / 20 minuten
gebied : Turkije
gerechtsoort : soep
bron : Hatice Henki in De fijne Turkse keuken / Hubert Knich, Melek Renan Atalay
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten