woensdag 6 september 2017

Un Çorbasi (Turkije)

UN ÇORBASI (BLOEMSOEP)

Deze soep is door de gebruikte kruiden bijzonder licht verteerbaar en wordt daarom in Turkije heel veel aan zieken of aan herstellenden geserveerd.

3 eetlepels boter
1 theelepel fijngehakte tijm
1 theelepel fijngehakte munt
1 theelepel fijngehakte peterselie
1 theelepel milde paprikapoeder
6 eetlepels bloem
zout


Verhit de boter in een pan en voeg de fijngehakte kruiden en de paprikapoeder toe. Roer alles goed door elkaar en smoor de kruiden 5 minuten. Strooi de bloem erover, meng alles door elkaar en laat gaar worden. Voeg dan al roerend ½ liter water toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met wat zout.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 25 / 20 minuten

gebied : Turkije
gerechtsoort : soep

bron : Hatice Henki in De fijne Turkse keuken / Hubert Knich, Melek Renan Atalay

Geen opmerkingen: