SOĞAN ÇORBASI (UIENSOEP)
Uien zijn onmisbaar in de Turkse keuken. Zowel op het platteland als in de stad komen uien bij elke maaltijd op tafel. Alle verschillende soorten zijn erg geliefd. Men zegt van uien dat ze niet alleen gezond zijn maar ook lichaam en geest jong houden.
4 uien
3 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
zout
peper
4 sneetjes bruinbrood
3½ eetlepel geraspte kaşar peyniri (te vergelijken met belegen Goudse kaas)
Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ringen ui glazig. Strooi er dan de bloem over; laat in enkele minuten gaar worden. Giet er dan al roerend geleidelijk 1 liter koud water op en breng de soep aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en laat zachtjes 15 minuten koken. Verhit de oven 15 minuten voor op 180°C. Leg de sneetjes brood in een ovenvaste soepterrine en giet de uiensoep erover. Strooi er tot slot de geraspte kaas over en zet de terrine in de oven op de 2e richel van onderen tot de kaas lichtbruin is gekleurd. Verdeel de soep over 4 soepkoppen en zorg ervoor dat ook in elke kop een sneetje bruinbrood zit.
Tip: heel pikant wordt de uiensoep door met de ui 3 teentjes uitgeperste knoflook mee te fruiten.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 45 / 25 minuten
gebied : Turkije
gerechtsoort : soep
bron : Hacer Grützmann in De fijne Turkse keuken / Hubert Knich, Melek Renan Atalay
woensdag 6 september 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten